2014.03.31.
21:26

Írta: belsokozles

40. adás: Kántor Péter

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának negyvenedik adása (2014. március 24.). Műsorvezető: Vári György. Szerkesztő: Pályi Márk.

Mai adásunk vendégéről azt szokták mondani, hogy az apróságok, a hirtelen súlyossá váló semmiségek költője. A hétköznapok ritmusáról, az otthonosságról, az idő múlásáról ír, valamint arról, hogy néha, hirtelen ráébredünk, hogy elmúlt, szóval a hétköznapokban rejlő, lépten-nyomon megmutatkozó költészetről. Mintha minden sora, már a pályája legelejétől, azt állítaná, hogy "nincs gyógyszer a világra", nem sokat lehet javítani rajta, és ekképp minden nagyralátó emberi terv hiúság. De mi a dolga a költészetnek, és mi a szerepe ebben személyesen Kántor Péter életművének? Ezekről beszélgettünk vendégünkkel, aki fölolvasta négy megjelenés előtt álló versét is, és melléjük Johann Sebastian Bach partitáit, valamint Schubert Allegrettóját hozta magával a stúdióba, Schiff András előadásában.

Szólj hozzá!

Címkék: zene vers irodalom bach kolto kolteszet johann sebastian bach schubert belvaros franz schubert allegretto murray perahia allemande vari gyorgy sarabande kantor peter partitak egy ember hata egy hetfo delelott majdanekben oda a kozonseghez olyanokat kerdezel majdanek elisso wirssaladze sinfonia

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr835888174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása