2013.10.22.
01:58

Írta: belsokozles

21. adás: Flóri Anna

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának huszonegyedik adása (2013. október 21.). Műsorvezető: Marton Éva. Szerkesztő: Pályi Márk.

Flóri Anna Érkezési oldal című első kötete tavasszal jelent meg a könyvhétre. A szerző - régi rádiós újságíró és az Euronews új magyar adásának munkatársa - nemrég érkezett vissza Lyonból, ahol a műsor elindításán dolgoztak. Hazaérkezése után a stúdiónkban fölolvasott eddig sehol nem olvasható prózájából, amit a regény megjelenését követően kezdett írni. Flóri Anna eredetileg ugyanis nem író - bizonyos részben éppen ez teszi érdekessé a munkáját. Az irodalmilag gyakorta vitatható szövegeiben arra tesz kísérletet, amire eddig kevesen: egymásra rétegzi a koncentrációs táborok és a jelen hétköznapok világát; a szélsőséges és a hétköznapi helyzetek keveredését, analóg rétegeit vizsgálja... Miként hat az egykori trauma a mai szerelmi viszonyokra, és hogyan lett a múlt is az ő története? A témák mellé a Kispál és a Borz, Leonard Cohen, a Csík zenekar és Presser Gábor, a Jethro Tull, a U2, a Jazz+Az és Felix Mendelssohn szerzeményeit hozta magával a stúdióba.

Szólj hozzá!

Címkék: zene novella irodalom szerelem radio u2 leonard cohen presser gabor regeny auschwitz iro szivrablas csik zenekar mendelssohn jethro tull kispal es a borz proza euronews christmas song jazz+az marton eva flori anna erkezesi oldal az egynek jo a tobbiek en vagyok az aki nem jo

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr395591707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása