2013.06.05.
21:41

Írta: belsokozles

4. adás: Bognár Péter

A Klubrádió új zenés irodalmi műsorának negyedik adása (2013. június 3.). Műsorvezető: Vári György. Szerkesztő: Pályi Márk.

 
„Rája ereszkedett a Turul / És megrakta őtet háturul – / Hupa-hupa, / Szotty-szotty-szotty: / Az emberi emlékezet kitárul.” – vendégünk az Édes Hazám rovat kedvelői számára is különleges csemege volt, eddig ismeretlen közéleti verseivel. Turul, pegazus és hagyománykövető versformák: a Belső közlés 4. adásának vendége Bognár Péter költő, a Petri-díj 2011-es kitüntetettje. Kötete tavaly jelent meg Bulvár címmel a Magvető kiadónál. Szemtelen és tehetséges, így merész, kísérletező kedvű, a művészeti ágak közötti átjárásokat kereső zenéket választott, s a Bëlga, a Yonderboi, a kanadai Cobblestone Jazz, a MentaNice és Parov Stelar zeneszámait hozta magával a versei mellé: többek között fölolvasta Arany János Híd-avatását idéző, átértelmező versét is, a Férfiúi bajtársiasságot.

Szólj hozzá!

Címkék: zene vers irodalom belga turul arany bulvar yonderboi pilinszky parov stelar kolto pegazus mitosz arany janos pilinszky janos bognar peter vari gyorgy cobblestone jazz mentanice honfoglalas sajna-sebaj petri-dij ferfiui bajtarsiassag

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr895346207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása