2013.07.01.
23:47

Írta: belsokozles

8. adás: Krusovszky Dénes

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának nyolcadik adása (2013. július 1.). Műsorvezető: Vári György. Szerkesztő: Pályi Márk.

Az általa kezdeményezett Telep-csoport tagjaként indult alig egy évtizede – mára már József Attila-díjas, noha alig múlt harminc éves. Mai vendégünk a háromkötetes Krusovszky Dénes volt, aki a verseiben visszafogott eszközeivel fojtó világot teremt. Kinek az örököse ez a költő, aki a szorongás, az idegenség és a kísértetiesség húrjait pengeti? S véletlen-e, hogy éppen Kodály, Ligeti és Sosztakovics zeneműveit hozza magával a stúdióba? Meg Paul Kalkbrenner és a Portico Quartet néhány könnyedebb, de nem kevésbé elvont számát – miközben fölolvassa A kislány, A telér és A sár partjai című, megjelenés előtt álló verseit, valamint most először eddig ismeretlen műfajban is bemutatkozik a közönség számára.

Szólj hozzá!

Címkék: zene vers irodalom gyerekvers kodaly kolto ligeti kolteszet sosztakovics paul kalkbrenner gyermekirodalom elromlani milyen portico quartet vari gyorgy krusovszky denes kodaly zoltan ligeti gyorgy a felesleges part a kislany a teler a sar partjai

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr815387049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása