2013.12.17.
00:57

Írta: belsokozles

28. adás: Menyhért Anna

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának huszonnyolcadik adása (2013. december 16.). Műsorvezető: Vári György. Szerkesztő: Pályi Márk.

Menyhért Anna íróval, költővel, meseíróval, irodalomtudóssal és irodalomszervezővel beszélgettünk a női irodalmi hagyományról, amelyről nemrégiben könyvet jelentetett meg, az ehhez kapcsolódóan készülő, Erdős Renééről szóló regényéről, verseit tartalmazó kötetéről, kisfiával közösen írott meséiről, és mindezek összefüggéseiről. Megtudhattuk, hogyan alakult, hogy a korukban elismert női írók az idő múltával szépen lassan kihullottak az irodalmi köztudatból, milyen sok múlik azon, hogy a gyerekeknek szóló mesékben milyen szerepben jelenik meg a kislány főhős, s a munkái közötti összefüggésekről is szót ejtettünk. Vendégünk fölolvasott egy részletet a megjelenés előtt álló prózájából, mindemellett pedig Amy Winehouse, Johnny Cash, a Coldplay, a Red Hot Chili Peppers, a The Script és a U2 zenéit hozta magával a stúdióba.

Szólj hozzá!

Címkék: zene vers mese red hot chili peppers trauma gender stadium arcadium coldplay no amy winehouse u2 one johnny cash regeny iro kolto back to black irodalomtudomany viva la vida proza the script szelence vari gyorgy menyhert anna irodalomtortenesz noi irodalom noi iro erdos renee kiss jozsef a het szerzoi jogvedelem szemelyes tudomany kreativ iras noi irodalmi hagyomany

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr735695897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása