2016.01.20.
16:36

Írta: belsokozles

98. adás: Müller Péter Sziámi

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának kilencvennyolcadik adása (2016. január 18.). Műsorvezető: Marton Éva. Szerkesztő: Pályi Márk.

A halott visszanéz  így is nevezhetnénk a paranoiának a megtörténtség tükreként való ábrázolását, amely az esetleges látszat ellenére nem a Sziámi együttes Fogjad már meg című albumán fordul elő egyedül, hanem erőteljes, bár rejtett és mindsokáig mellőzött, több száz éves kultúrtörténeti hagyományba ágyazódik, amely már nyolcvan évvel ezelőtt is éles artikulációkat nyert. Ez az egyetlen félelmem volt világéletemben; nem az, hogy kiugrik valaki egy bokorból, hanem hogy én kiugrok egy bokorból: ez mindig egy ijesztő alternatíva volt.” – Adásunk vendégével erről az ars poeticáról és a belőle született dalokról beszélgettünk.

Szólj hozzá!

Címkék: zene vers dal dalszoveg zenekar sziami zenesz enekes kolto kolteszet songwriters marhak egyuttes szovegiro marton eva dalszovegiro muller peter sziami szegeny diana fogjad mar meg agyban toltom

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr558289708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása