2013.09.02.
22:47

Írta: belsokozles

15. adás: Szvoren Edina

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának tizenötödik adása (2013. szeptember 2.). Műsorvezető: Marton Éva. Közreműködött: Szegő János. Szerkesztő: Pályi Márk.

Szvoren Edina az elmúlt években robbant be az irodalmi köztudatba novellásköteteivel: a Pertuval, illetve a Nincs, és ne is legyen címet viselő második könyvével. Noha kamaszkora óta ír, csak az elmúlt évtizedben kezdett publikálni - hol lehetett a pont, ahol áttört a rejtőzködés fala, és a szövegek művekké álltak össze? Annyira, hogy első kötetét a kritikusok egyhangúan az év legígéretesebb indulásaként emlegették. De az írások nyelve vajon leképezi vagy elfödi személyes gyökereit? Talán benyomást alkothattunk róla eddig még sehol meg nem jelent művéből is, amit fölolvasott nekünk. Emellé Kurtág György, Johann Sebastian Bach, Oscar Peterson és Jacques Brel szerzeményeit hozta magával a stúdióba. Aminek az ő esetében amiatt is jelentősége van, hogy "civilben" szolfézst tanít egy budapesti zeneiskolában, így az irodalmi szövegalkotás és a zeneszerzés viszonyáról is szót ejtettünk.

Szólj hozzá!

Címkék: zene novella irodalom nyelv bach oscar peterson johann sebastian bach peterson proza pertu szvoren edina jacques brel marton eva szego janos szvoren nincs es ne is legyen kurtag gyorgy kurtag bach suite grabstein für stephen ces gens-la cantata es ist nichts gesundes cantata es ist nichts gesundes munkaneven ember

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr505492751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása