2013.08.06.
01:16

Írta: belsokozles

12. adás: Szálinger Balázs

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának tizenkettedik adása (2013. augusztus 5.). Műsorvezető: Vári György. Szerkesztő: Pályi Márk.

Szálinger Balázs az újraéledt magyarországi közéleti költészet úttörője, tavalyi, Köztársaság című kötete a trend zászlóshajója volt - azóta azonban nem írt verset. Műsorunk megszokott profiljától eltérően így most olyan verseket olvasott föl, amelyek rátekintést nyújtanak a pályája keresztmetszetére. Szóba került kötődése Petőfi Sándorhoz, valamint városaihoz, Keszthelyhez és Kolozsvárhoz. Szálinger jelenleg inkább színházaknak dolgozik, fesztiválokon lép föl, a Hévíz című irodalmi lap szerkesztője, és megzenésítik a verseit. Az egyik ilyen szám mellett a Beatles, David Bowie, a Blur és a Heaven Street Seven nótáit hozta magával a stúdióba.

Szólj hozzá!

Címkék: vers keszthely zala beatles kolozsvar days blur heaven street seven david bowie kolto koztarsasag petofi kolteszet hey jude petofi sandor heviz szalinger balazs here comes the sun vari gyorgy szalinger szucs krisztian vigasztalos kozeleti vers politikai kolteszet zalai passio a mi falunkba tehetseg-monolog szunyog szunyog hetfo ejjel az ulloi uton

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr335446928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása