2014.05.13.
15:28

Írta: belsokozles

46. adás: Fehér Renátó

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának negyvenhatodik adása (2014. május 12.). Műsorvezető: Vári György. Szerkesztő: Pályi Márk.

Aránylag hosszú idő után ismét egy fiatal pályakezdőt láttunk vendégül a stúdióban: Fehér Renátó kétszeresen is Petri-díjra jelölt költő első verseskötete az ünnepi könyvhétre jelenik meg a Magvető Kiadónál. Külön meglepetés, hogy egyetlen zenekar, a hozzá igen közel álló Voler Mouche öt számát hozta magával a versei mellé. A költői és irodalomtudósi indulásról, a rendszerváltás őt irodalomtörténészként is különösen foglalkoztató irodalmáról és a szamizdatról, politikum és esztétikum kapcsolatáról egyaránt beszélgettünk vele, valamint nem maradhatott ki a párbeszéd témái közül kiemelten fontos szerzője, Petri György sem.

Szólj hozzá!

Címkék: politika vers kritikus petri kozelet jozsef attila rendszervaltas emlekezes kolto kolteszet petri gyorgy voler mouche lira irodalomkritikus vari gyorgy petri-dij irodalmar kozeleti kolteszet irodalomtortenesz feher renato garazsmenet a hala jogan koszonoviszony ka-europai ismeros vasarnapi recept

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr666160159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása