2013.10.15.
15:54

Írta: belsokozles

20. adás: Király Kinga Júlia

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának huszadik adása (2013. október 14.). Műsorvezető: Vári György. Szerkesztő: Pályi Márk.

Jubileumi adásunk vendége igen sokoldalú alkotó. Színházcsinálóként kezdte, de hamar búcsút mondott a pályának, és azóta jobbára az irodalomnak él. Nápolyi nyelvből fordítja Giambattista Basile XVII. századi mesegyűjteményét, az európai szájhagyományban terjedő mesék első intézményes összefoglalását. A művet kutatja és jegyzetekkel is kiegészíti, így a karácsonyra várható kötet jóformán tanulmány számba megy. Ezen kívül beszéltünk legutóbbi kötetéről, A test hangjairól, ami a női próza különösen érzékeny megnyilvánulása, és szó került most készülő, Apa Szarajevóba ment munkacímű regényéről, amiből részleteket is fölolvasott - de szót ejtettünk változatos lakhelyeiről, utazásairól is. A gazdag témák mellé a zenék közül a G-Swing, Giulio Caccini, a Hidden Orchestra, Tori Amos, a L'Arpeggiata és Christina Pluhar, valamint az Air és a Cinematic Orchestra szerzeményeit hozta magával a stúdióba.

Szólj hozzá!

Címkék: zene mese novella irodalom egyiptom air romania szinhaz erdely drama barokk olaszorszag tori amos nemetorszag iro cinematic orchestra marosvasarhely noiro proza dramaturg christina pluhar larpeggiata napoly hidden orchestra vari gyorgy kiraly kinga julia kiraly kinga pentameron a test hangjai apa szarajevoba ment irono noi proza basila giambattista basile giulio caccini g-swing dramairo

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr135572094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása