2014.02.25.
00:18

Írta: belsokozles

37. adás: Borbély Szilárdról

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának harminchetedik adása (2014. február 24.). Vendég: Szűcs Teri. Közreműködött: Kornis Mihály. Műsorvezető: Marton Éva és Vári György. Zenei szerkesztő: Göczey Zsuzsa. Szerkesztő: Pályi Márk.

A Belső közlés történetének legnehezebb adása volt: Borbély Szilárdot még meghívott vendégként kerestük a műsorba - végül csak egy emlékadást készíthettünk róla, a halála után néhány nappal, fájdalmas gyászban. A stúdióban Szűcs Teri irodalomtörténész, aki személyesen is közel állt Borbély Szilárdhoz, a két műsorvezetővel, Marton Évával és Vári Györggyel együtt idézte föl Borbély személyét, költői és írói életművét. Mindhárman föl is olvastak egy-egy verset Borbély Szilárdtól - emellett Seress Zoltán színművész és Kornis Mihály előadásában is meghallgathattunk három verset, Kornis továbbá Borbély pályájába és munkásságába is beavatott. Az adásban Gustav Mahler Adagiettója, Johann Sebastian Bach csellószvitje, valamint a Szól a kakas már című dal hangzott el, Palya Bea előadásában - a szerzemények mind kötődtek Borbély műveinek elemeihez.

Szólj hozzá!

Címkék: zene vers irodalom kornis palya bea halal regeny gyasz bach iro kolto kolteszet borbely johann sebastian bach mahler bernstein proza gustav mahler nyitott muhely nincstelenek goczey zsuzsa vari gyorgy marton eva kornis mihaly sarabande borbely szilard szucs teri halotti pompa cselloszvit szol a kakas halotti bucsuztato vers lekha dodi adagietto perenyi miklos

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr155831638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása