2014.01.13.
22:40

Írta: belsokozles

32. adás: Térey János

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának harminckettedik adása (2014. január 13.). Műsorvezető: Vári György. Szerkesztő: Pályi Márk.

Mai vendégünk eredetileg építésznek készült, később azonban költő lett belőle, a városi térgeometria és az emögött meghúzódó életek ugyanakkor azóta is szerves részét képezik írásainak. Költő, író, illetve drámaköltőnek is nevezhetnénk: a kortárs magyar irodalomból kiemelkedik verses drámáival, korosztályának immár afféle kulcsfigurájává vált. Mindezek mellett beszélgettünk a kezdetekről és a színházi sikerekről is, és megismerhettük Térey János készülő verses regényének egy átütő erejű részletét is, a szerző érzékletes fölolvasásában. Vendégünk emellett a Depeche Mode, a Metallica, a Portishead, a Red Hot Chili Peppers, a The Cure és Karády Katalin dalait, valamint Bartók Béla II. hegedűversenyének harmadik tételét hozta magával a stúdióba. Az adás különlegessége, hogy az elhangzott szerzemények mindegyike szervesen kötődik A legkisebb jégkorszak című készülő mű anyagához, szövetéhez és cselekményéhez.

Szólj hozzá!

Címkék: zene dal irodalom red hot chili peppers the cure portishead snow depeche mode metallica szinhaz drama iro kolto dalocska kolteszet asztalizene cold epiteszet so what karady katalin moll but not tonight vari gyorgy dramairo terey terey janos dramakolto a homunkas dala a muvesz dala kolyokkutya korabol a legkisebb jegkorszak migren verses regeny valahol oroszorszagban undenied a nibelung-lakopark kazamatak

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr855757200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása