2014.01.07.
01:09

Írta: belsokozles

31. adás: Ferencz Győző

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának harmincegyedik adása (2014. január 6.). Műsorvezető: Marton Éva. Szerkesztő: Pályi Márk.

Mai vendégünk a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia elnöke volt - amellett, hogy jelentős költő, az angol irodalom egyik legjobb magyarországi ismerője, illetve a Radnóti Miklósról szóló nagyívű monográfia szerzője. Az összes zenéhez, amelyet válogatott, sok apró kapcsolódó szálat is hozott: Chopin, Rossini, Haydn és Ráduly Mihály szerzeményeihez, a Syrius zenekar és Paul McCartney számaihoz. Fölolvasta Egy kikerülhetetlen hibáról és Elméleti tájkép mint allegória című verseit, és mesélt a díjról is, amit nemrégen Szlovéniában nyert a versére.

Szólj hozzá!

Címkék: zene vers irodalom angol ir rossini paul mccartney dij chopin kolto kolteszet radnoti angol irodalom forditas maribor syrius haydn joseph haydn szima anglisztika radnoti miklos frederic chopin maurizio pollini gioacchino rossini marton eva mufordito ferencz gyozo szechenyi akademia szechenyi irodalmi es muveszeti akademia kosary domokos egy kikerulhetetlen hibarol elmeleti tajkep mint allegoria ir koltok raduly mihaly fixin a hole the dubliners

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr755741623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása