2013.09.23.
22:59

Írta: belsokozles

18. adás: Nemes Z. Márió

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának tizennyolcadik adása (2013. szeptember 23.). Műsorvezető: Vári György. Szerkesztő: Pályi Márk.

Nemes Z. Márió az elmúlt évtizedben színre lépett fiatal költő generáció egyik legkülönlegesebb egyénisége. Verseiben nyíltan és markánsan tematizálja a történelmi traumák okozta személyes hasadásokat, amelyek mindannyiunk számára ismerősek, mégis alig tudunk róluk valamit. A testek határai elmosódnak, és elmosódik a határ a belső szervek meg a külvilág között is. Költészete mellett irodalomtörténeti munkássága is figyelemre méltó: doktori disszertációjáért a közelmúltban elnyerte a Magyar Filozófiai Társaság és az ELTE Filozófia Tanszékének Cognito-díját. Műsorunkban friss, részben megjelenés előtt álló verseiből olvasott föl, és magával hozta kedvelt zenéit, amelyek - a megszokottól eltérően - többnyire kemény death metalból állnak.

Szólj hozzá!

Címkék: zene vers irodalom agy pj harvey mag mell metal deftones fog crisis daganat sar betlehem lab hus death metal kez bauxit zsir kolto csomo kolteszet today is the day entombed plasma pool vari gyorgy nemes mario nemes z mario irodalomtortenet poszthumanizmus alkalmi magyarazatok a husrol a hirhedt babaarcu elfogasa es kicsinyitese erjedo nepiseg luca napi alakoskodasok francia vacsora a griff-hotelben a borgyartas vegnapjai temple of the morning star story of flying tom york

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr275530562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása