2020.10.20.
21:41

Írta: belsokozles

256. adás: Kornis Mihály felolvasása 1956-ról

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának kétszázötvenhatodik adása (2020. október 19.). Műsorvezető: Marton Éva. Szerkesztő: Pályi Márk.

Az 1956-os forradalom évfordulójához közeledve Kornis Mihály I könyv címmel készülő regényéből olvasta fel az 1956 és 57 vagyok című fejezet részleteit. Az adásban elhangzott változatban a parlament előtti tömegbe lövés és a Köztársaság téri lincselés elevenedik meg a hétéves kisfiú szemével, de az író ismeretelméleti gondolatmeneteinek tükrében. A felolvasás vágatlan, terjedelmesebb változatát, amelyben október 24. reggele, a forradalom kitörésének másnapja is helyet kap, egy bejegyzéssel feljebb találják.

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom 1956 parlament forradalom kornis zsido regeny iro proza szepirodalom lincseles marton eva kornis mihaly szepiro 1956-os forradalom szepiras koztarsasag ter

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr2316248298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása