2018.10.08.
21:00

Írta: belsokozles

192. adás: Vásárhelyi Miklós életút-elbeszélése

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának százkilencvenkettedik adása (2018. október 8.). Közreműködött: Fodor Tamás. Műsorvezető: Marton Éva. Szerkesztő: Pályi Márk.

Mai adásunkban, Vásárhelyi Miklós születésének százegyedik évfordulója előtt egy nappal, Fodor Tamás olvasta föl Vásárhelyi életút-elbeszélésének részleteit. A felolvasás a jövő héten még folytatódik, most a műsorban az 1944. március 19. és 1956. november 4. közötti részletek hangzottak el. Vásárhelyi emlékezésnek különlegessége, hogy az elbeszélő nem hallgat el semmilyen részletet a mítosz vagy a hősiesség oltárán, s éppen a történtek és a szereplők esendősége adja meg a cselekvők nagyságát. A szöveg pedig, amelyet Kozák Gyula szerkesztett meg tavaly, Vásárhelyi Miklós születésének századik évfordulójára, igazi irodalmi értékkel is bír. Az érdeklődő hallgatók ezen a linken további gondolatokat olvashatnak Vásárhelyi emlékezésének jelentőségéről.

Szólj hozzá!

Címkék: politika 56 1956 forradalom fasizmus kommunizmus kommunista mkp 1944 szinesz emlekezes nagy imre naci erdos peter mdp fodor tamas marton eva emlekirat 56-os forradalom szinmuvesz 1956-os forradalom radioszinhaz gimes miklos vasarhelyi miklos felolvasas eletut eletut-elbeszeles eletut-interju kozak gyula hegedus b. andras losonczy geza haraszti sandor szabad nep revai jozsef gero erno rakosi matyas rajk laszlo rajk julia janosi ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr4014289629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása