2014.04.14.
23:09

Írta: belsokozles

43. adás: Hidas Judit

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának negyvenharmadik adása (2014. április 14.). Műsorvezető: Marton Éva. Szerkesztő: Pályi Márk.

A jövő hétvégén megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon megtartott Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának kerekasztal-beszélgetésén idén Hidas Judit képviseli Magyarországot. Nem először foglal el kitüntetett helyet a fiatal kortárs irodalomban: a tavalyi évben megnyerte a Libri Kiadó és a Litera.hu irodalmi portál közös novellapályázatának fődíját. Első kötetéről, a Hotel Havannáról beszélgettünk vele ennek apropóján az adásban, valamint ennél többről is: témájáról, a női, sőt anya-irodalomról, a középosztálybeli és a leszakadó családok életmódjának bemutatásáról, a nehezen föloldható előítéletekről, valamint az akibic.hu zsidó kulturális internetes portálon kifejtett főszerkesztői tevékenységéről. Fölolvasta eddig még nem olvasható, a közeljövőben megjelenő Turista Afrikában című novellája részleteit, a szöveg mellé pedig Janis Joplin, Lenny Kravitz, Suzanne Vega és a U2 számait hozta magával a stúdióba.

Szólj hozzá!

Címkék: zene irodalom anya roma libri fiatal cigany u2 zsido varos litera.hu iro lenny kravitz janis joplin suzanne vega toth krisztina proza dramaturg hidas judit marton laszlo kozeposztaly marton eva noi irodalom europai elsokonyvesek fesztivalja elsokonyves konyvfesztival nemzetkozi konyvfesztival akibic kibic.hu balint haz turista afrikaban hotel havanna a woman left lonely let love rule in liverpool window in the skies

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr916037544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása