2014.02.03.
22:26

Írta: belsokozles

34. adás: Tompa Andrea

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának harmincnegyedik adása (2014. február 3.). Műsorvezető: Marton Éva. Szerkesztő: Pályi Márk.

Az elmúlt években született két regény szerzőjét láttuk vendégül a stúdióban. A hóhér háza, valamint a Fejtől s lábtól - Kettő orvos Erdélyben című könyvek írója az elmúlt egy-két évtizedben inkább színikritikusként dolgozott, az írással azonban már kamaszkorától ismerkedett. Beszéltünk korai élményeiről a Ceauşescu-rendszerből, áttelepüléséről Budapestre, Kolozsvárról mint regénytémáról az ő és a kortársai szövegeiben, valamint a színház mai helyzetéről és benne a színikritika lehetőségeiről. Tompa Andrea emelett fölolvasott egy részletet friss regényéből, mindehhez pedig Csajkovszkij, Wojciech Kilar és a Balanescu Quartet szerzeményeit, valamint egy mezőségi lassú csárdást hozott magával.

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom ceausescu kolozsvar kritikus romania szinhaz erdely regeny csajkovszkij iro proza tompa andrea balanescu quartet pjotr iljics csajkovszkij marton eva a hoher haza fejtol s labtol ketto orvos erdelyben mezoseg life and death tuli carol wojciech kilar orawa csardas lassu csardas jevgenyij mravinszkij mravinszkij szinikritikus

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr225797347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása