2013.11.24.
16:27

Írta: belsokozles

24. adás: Szécsi Noémi

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának huszonnegyedik adása (2013. november 18.). Műsorvezető: Vári György. Szerkesztő: Pályi Márk.

A Finnugor vámpír, az Utolsó kentaur, a Kommunista Monte Cristo, a Nyughatatlanok és a Gondolatolvasó című kötetek szerzője változatos fiktív témákat használ föl regényei kidolgozásához. A rendhagyó sci-fi után a történelmi regényhez, először az 1919-es Tanácsköztársasághoz ugrott, majd az 1848-as forradalom és szabadságharc következményeit dolgozta föl szépprózájában. A műsorban fölolvasott legújabb, a héten megjelenő könyvéből, és beszélgettünk a kommunizmus komplex értelmezési lehetőségeiről, a forradalmakhoz való vonzódásáról, alkotói módszereiről és arról, mit tartogathat számunkra az irodalom ilyen irányú megközelítése.

Szólj hozzá!

Címkék: zene irodalom kommunizmus the doors kommunista 1848 doors keane finnugor rolling stones regeny vampir tortenelem the cardigans iro gondolatolvaso 1919 the pretender monte cristo proza pink martini vari gyorgy francoise hardy szecsi noemi finnugor vampir kommunista monte cristo nyughatatlanok utolso kentaur siketnema forradaom

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr905653813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása