2013.06.24.
23:27

Írta: belsokozles

7. adás: Pécsi Katalin

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának hetedik adása (2013. június 24.). Műsorvezető: Marton Éva. Szerkesztő: Pályi Márk.

Rendhagyó adásunkban a Sós kávé és a Lányok, anyák című kötetek szerkesztőjével, Pécsi Katalinnal beszélgettünk az elmeséletlen női történetekről, az Auschwitzot túlélt nők és lányaik, unokáik viszonyáról. Az irodalomtörténész, aki egyúttal a kötet szerzőjeként saját  korábban elmeséletlen  történetéből is fölolvasott, Chava Alberstein, a The Klezmatics és Bente Kahan jiddis, ill. Natacha Atlas francia nyelvű zenéit hozta magával, valamint lejátszottuk Leopold Kozłowski krakkói klezmerzenész lengyel nyelven előadott dalát, és meghallgathattunk két izraeli Eurovízió-győztes, illetve -döntős slágert, Gali Atari és a Milk & Honey, illetve Ofra Haza számait.

Szólj hozzá!

Címkék: zene ofra haza auschwitz the klezmatics halleluja natacha atlas chai marton eva pecsi katalin sos kave lanyok anyak elmeseletlen noi tortenetek gali atari milk & honey leopold kozlowski chava alberstein bente kahan emlekirat

A bejegyzés trackback címe:

https://belsokozles.blog.hu/api/trackback/id/tr915376651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása